Een onbesproken maatschappelijke problematiek als “psychoses” en daarmee psychische problematiek in het algemeen wordt onnodig in de sferen van “het taboe” gehouden. Ik ben van mening dat dit juist openlijk besproken moet worden omdat hierdoor veel eerder op een effectieve manier gehandeld kan worden. Mijn ervaring met een psychose was sterk afwijkend van hoe de maatschappij hier over denkt of tegenaan kijkt. Ik wil het bespreekbaar maken en de vooroordelen die veel mensen om ons heen hebben, wegnemen of in ieder geval minder zwaar maken. In de campagne "Zo gek nog niet" lanceer ik de documentaire over mijn ervaring, en de videoreeks met daarin meerdere perspectieven.
exposure_beeld.png
Amber wolf

Amber wolf

01 juli 1996
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Ik ben een concept-maker. Dit door het gebruik van nieuwe en digitale media, en met een achtergrond in grafisch ontwerp. Door het vertellen van een verhaal hoop ik het bewustzijn in onze huidige maatschappij, individueel te vergroten. Met mijn passie voor sociaal gedrag, en de sociale "norm" is mijn doel om met behulp van digitale media, de maatschappij een klein zetje in de goede richting te geven. Iedereen ziet de wereld door zijn of haar unieke lens. Het werk dat ik maak is door die van mij, en dat maakt het uniek!

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Over 5 jaar is onze wereld een andere plek. Mensen zijn bewuster gaan leven, denken meer na over dier, milieu, en geest. Mensen staan meer open voor nieuwe ideeën, concepten, en ontwikkelingen. Over 5 jaar kijk ik trots terug op de impact die ik met mijn werk heb gemaakt, hoe groot of klein deze ook is geweest!

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Tijdens mijn studie leerde ik multidisciplinair samenwerken. Ik leerde niet alleen mijn eigen expertise te gebruiken, maar ook die van medestudenten. Deze studie sluit ik niet alleen af als concept-maker of vormgeefster, maar ook als parttime video editor, illustrator, animator, director, Voice actor, oftewel in een woord creatief!

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  Flow concept (Flow magazine): Campagne "een andere draai"
  Video montage (Humanitas): Promovideo workshop "De straat"
  Tijdschriften vormgeving (FC klap): Nickelodeon, Veed agenda, ect.
  Stopmotion (UMV Ziekenhuis): Instructievideo autisme