Ik wil meer magie in de mode en in de wereld. De mode loopt over van massaproductie en dat zorgt voor een enorme vervuilende industrie waar we geen waarde meer hechten aan een kledingstuk. Dit zorgt ervoor dat het ambacht langzaam zijn waarde verliest. In dit project wil ik laten zien hoe een kledingstuk kan veranderen in een erfstuk en een waardevol item voor jou. Ik wil zo de blik van de (mode)wereld veranderen. Ik wil bereiken dat de kijker bewuster met kleding omgaat en een kledingstuk beschouwt als een sieraad, iets waardevols. Dit is de moraal van mijn sprookjescollectie.
NUMMER1VRIEND.jpg
Untold stories
N2.jpg
Untold stories
N3.jpg
Untold stories
N8.jpg
Untold stories
N10.jpg
Untold stories
NO.jpg
Untold stories
N4.jpg
Untold stories
N5.jpg
Untold stories
N6.jpg
Untold stories
N7.jpg
Untold stories
Claudy Reinalda

Claudy Reinalda

07 januari 1995
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Als dagdromer die leeft in een fantasiewereld identificeer ik mij met een storytelling designer en nodig ik je uit een nieuwe laag van de realiteit te betreden: een wereld vol met verhalen die vergeten zijn of nooit zijn verteld. Mijn werk vertelt de verhalen die je doen denken aan herinneringen van een verbeelding, die de meesten in hun jeugd achter zich hebben gelaten. Elke item staat voor een karakter en samen vormen ze een sprookjesboek.

  Mijn filosofie is dat mode een herinnering is en dat al deze items vol met verhalen en herinneringen zitten die je moet waarderen en koesteren, als een sieraad. Om deze verhalen te creëren is vakmanschap belangrijk. Borduursels en veel handwerk bieden een doorgang voor de kijker om onderdeel te worden van de fantasie. Je wordt uitgenodigd om binnen te treden in een magisch-realistische wereld.

  I am a storytelling designer adding a new layer to reality and inviting you to enter a new world of stories that where never told or long forgotten. I am a daydreamer and a fantasist. My work is reminiscent of stories conjured directly from imagination that most of us left behind in childhood. Every piece is a story bound to a character, together composing a storybook. There are all dreams: every item is a fantasy.

  My work philosophy is that fashion reminds us that items have a story to tell that you can cherish. Craftsmanship is essential in bringing the fantasy to life. Embroidery, beading and pattern making offer a window for the viewers to step in. It is like fantasy is inviting you to enter and to escape to a fairytale, showing you all sides, including the beautiful, dark and sinister chapters. It is actually escapism.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  De wereld verandert en ik wil mee veranderen. Ik ben een nieuwe generatie die de branche willen veranderen, wij vertegenwoordigen hierin de toekomst. Ik wil graag collecties ontwikkelen onder mijn eigen naam, met een focus op vakmanschap. Mijn collecties stralen uit dat je mode moet koesteren en waarderen. Ook wil ik graag internationale samenwerking opzetten, hierin een leidinggevende functie aannemen en zo mijn stem laten horen.

  The world is changing and I want to be part of the change. I am from a generation that wants to change the industry - we represent the future. I want to keep developing collections for my own label, focusing on craftsmanship. I would like to work on an international scale, forging alliances with other creatives. I aspire a managerial position in such projects, wanting to show my vision to the world.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Ik heb geleerd dat mode zoveel meer is dan kleding: het is onderzoek, fotografie, film en verhaal. Ik heb ook geleerd dat als je dicht bij jezelf blijft en goed naar je designershart luistert, de antwoorden voor het oprapen liggen. Het is een pad van confrontatie, vreugde en openbaring.

  I learned that fashion is so much more than just about clothes - it is about research, photography, film and stories. I learned that if you stay true to yourself and listen to your designer heart, all the answers are right in front of you. It is a path of confrontation, happiness and revelation.