Ik heb samen met mijn collega's van Auris Media verschillende animaties, games en korte films voorzien van audio. Mijn meest recente project is "Escape", een spannende animatie over een tiener die de planeet waar ze op is geland moet transformeren in een leefbare wereld. Ik ben hierbij verantwoordelijk geweest voor de compositie, orkestratie en mixage van de muziek. Ik benadruk met mijn compositie en orkestratie de krachtmeting tussen het onuitputtelijke doorzettingsvermogen van ons hoofdpersonage en de brute kracht en moordlust van het monster.
Escape - Audio Remake by Auris Media
Voice Acting by Melissa de Gier

Showreel Auris Media - Michel Rumpff

Deze video is een showreel van de projecten waar ik mij binnen Auris Media op heb gefocust.
Michel Rumpff

Michel Rumpff

31 december 1996
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Ik ben een gedreven freelance componist, arrangeur en orkestrator voor toegepaste media. Daarnaast ben ik een verhalenverteller. Ik breng met mijn muziek mijn fantasie en creativiteit over op anderen en inspireer hen daarmee. Ik geef de voorkeur aan schrijven voor (virtueel) orkest en het kleurenpalet dat daaraan verbonden is.
  Ik componeer voor (animatie)films en games. In oktober 2019 besloot ik om samen met mijn gepassioneerde collega’s Cristo Pruppers, Martijn Weber, Roel van Heiningen en Wouter Meijer een audio-postproductie bedrijf op te zetten: Auris Media. Met ons team bestaande uit componisten, sound designers en producers bieden wij een compleet pakket van audio-postproductie voor de media aan.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Muziek is mijn passie en ik houd van ondernemen. Over vijf jaar verwacht ik dat Auris Media goed loopt en ik een creatieve invulling geef aan zowel het componeren, arrangeren en orkestreren van muziek als aan de zakelijke kant van het werk!

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Ik heb op zowel artistiek als professioneel gebied veel geleerd. De filmcompositie- en orkestratielessen waren zeer waardevol en hebben mij geleerd de taal van de muziek beter te begrijpen en te spreken. Ze boden mij de mogelijkheid om mijn fantasie en creativiteit in een mal te gieten en zo doeltreffend te werk te kunnen gaan.

  Het vele samenwerken binnen projectgroepen heeft bijgedragen aan mijn conceptueel denken en projectmatig uitvoeren. Ik druk goed uit waar ik voor sta en waarom ik iets belangrijk vind.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  Februari 2018: Future Sound of Live Concert in Tivoli Vredenburg
  Juni 2019: Muziek voor feature film live uitgevoerd door Keuris Ensemble in EYE Amsterdam


  MET AURIS MEDIA:
  Oktober 2019: Score voor The Captain genomineerd als één van de top 10 beste composities bij 8DIO's "Score This" competitie.
  Februari 2020: Presentatie "Invloed van Audio bij Film" in EYE Amsterdam
  Maart 2020: Diving for Balance in première in Kinepolis
  Juni 2020: Diving for Balance genomineerd als finalist op Wild Oceans FilmFest in Spanje
  Juni 2020: Black Lagoon op het Imagine Film Festival

  *Oktober 2020: Happily Ever Afterlife in première op Playgrounds: Art Department*
  *November 2020: Diving for Balance in première op Wild Oceans FilmFest in Spanje*